Przygotowywanie cateringów dietetycznych w Warszawie

Praca na kuchni zawsze była moim ulubionym rodzajem zajęcia zarobkowego. Wystarczyło podać mi wyraźny spis zadań – konkretną liczbę dań do zrobienia na daną godzinę. Zabierałem się wtedy do roboty rozplanowując sobie wszystko tak, by wyrobić się idealnie na czas.

Nowy rodzaj cateringu – dania dietetyczne

catering dietetyczny WarszawaOstatnio zaczęliśmy dostawać zupełnie nowy rodzaj zamówień. Nasi stali klienci coraz częściej dopytywali o to, czy mamy w ofercie również coś dla osób będących na diecie. Prawda była taka, że na tamten moment niczego takiego u nas nie było. Mogliśmy powiedzieć jedynie, że postaramy się opracować menu dietetyczne jak najszybciej i przesłać im do akceptacji. Tak też się stało – jadłospisy przygotowywaliśmy z dnia na dzień, wysyłaliśmy je do akceptacji, po czym przygotowywaliśmy się na kolejny dzień w pracy. W końcu opracowaliśmy menu na znacznie dłuższy czas, przez co idąc do pracy dobrze wiedziałem, co będę danego dnia przygotowywał. Nasz catering dietetyczny Warszawa wkrótce zaczęła dobrze znać. Jako kucharz byłem świadkiem tego, że z każdym dniem liczba zamówień rosła. Był to bardzo dobry znak – oznaczało to, że nasz catering dietetyczny odnosi duży sukces. Wiedziałem, że jeśli tempo wzrostu się utrzyma, niedługo zostanie u nas zatrudniony nowy kucharz. Bardzo mnie to cieszyło – w żadnej grupie nie lubiłem być osobą najmłodszą stażem. Moje przewidywania się spełniły – kolejne osoby do przygotowywania cateringów szybko zaczęły się pojawiać.

Po paru latach pracy w tej samej firmie zostałem mianowany zastępcą szefa kuchni. Było to dla mnie ogromne wyróżnienie. Przyznam, że nie spodziewałem się takiego rodzaju awansu. Teraz pozostało mi już tylko jeszcze bardziej przykładać się, do przygotowywania naszych znanych cateringów.